Disq: outdoor fitnessapparaat

Disq: outdoor fitnessapparaat

Bedacht door schaatser Robbert Boekema en zijn moeder Ans Schut, Olympisch schaatskampioene in 1968. Zij zochten naar een manier om outdoor cardio- en krachttraining te doen en vonden onverwacht inspiratie tijdens hun skivakantie: de uittrekbare skipashouder. Dit is vertaald naar de Disq: een flexibel fitnessapparaat.

Veelzijdige training

Twee Disq’s zitten met een band op de heupen en zijn verbonden met twee enkelbanden en een deel dat je in de hand houdt. Door de instelbare weerstand kan de intensiteit van de training worden aangepast.  Zo kun je vele verschillende soorten fitness oefeningen doen. Binnen én buiten; trainen waar je maar wilt.

Flexibel scharnierpunt

Belangrijk is dat de sporter niet in zijn beweeglijkheid wordt beperkt. Wij ontwierpen daarom een flexibele scharnier op de enkelband. Dit verbindingspunt moet soepel alle kanten op kunnen bewegen, wisselende krachten opvangen en mag geen geluid maken. Dit realiseerden we door het combineren van een veer en een katrol. De vormgeving van het scharnier sluit naadloos aan bij de professionele uitstraling van de Disq.

Optimalisatie hitte-afvoer voor lange levensduur

Een ander uitdagend onderdeel was de hitte-afvoer van de Disq, door de weerstand en snelle rotatie in het systeem warmt de Disq flink op en dat zorgt voor slijtage. Op basis van warmtesimulaties optimaliseerden we de vormgeving en materiaalkeuze van het binnenwerk van de Disq. De luchtstroom is nu sneller, de warmte-afvoer beter en de levensduur daardoor langer.

Zie ook:

  • Productpagina: Disq