Excellerator: personalised drink device

Excellerator: personalised drink device

Voor DSM heeft Spark het concept van de Excellerator ontworpen. Een nieuwe drinkfles waarmee de DSM-visie “personalised nutrition” wordt versterkt en gecommuniceerd.

Instelbare mix-verhouding

Hart van het ontwerp zijn de 2 compartimenten, waarin verschillende concentraties sportdrank bewaard kunnen worden. In de dop van de fles worden de dranken gemixt. De mix-verhouding wordt ingesteld door aan de dop te draaien. Hiermee kan de sporter de verhouding tussen de dranken uit beide compartimenten op elk specifiek moment aan zijn behoefte aanpassen.

De styling van de fles met het karakteristieke gat in het midden accentueert de twee compartimenten. En deze opvallende vorm zorgt voor een goed houvast tijdens de sport-activiteit. Het rubberen omhulsel verbindt de compartimenten en dient als stootrand. De drinkfles straalt hiermee het sportieve karakter uit dat deze markt vraagt.

Personalised drink device

Aan het rubbermateriaal is DSM Micabs additive toegevoegd; hierdoor wordt het materiaal geschikt om met een laser te beschrijven. Zo kan de naam van de individuele sporter in het materiaal van de Excellerator worden geschreven. Dit versterkt het “personalised” karakter van de drink device. In verband met de introductie aan de Nederlandse sporters tijdens de Olympische Spelen werd gekozen voor een oranje kleur.

De Excellerator werd door Spark voor DSM ontworpen en door Promolding geëngineered en geproduceerd. De eerste Excellerators werden ter gelegenheid van de Olympische Spelen 2008 in Beijing aan de Nederlandse Olympische sporters uitgedeeld en met succes gebruikt.

Zie ook: