Fietsklik®: makkelijk meer vervoeren op je fiets

Fietsklik®: makkelijk meer vervoeren op je fiets

Een krat bier vervoeren op de fiets is altijd een enorm gedoe en een zware klus. "Dat kan handiger" vonden 3 jonge ondernemers. Ze klopten aan bij Spark en samen ontwikkelden we hun idee uit tot een praktisch systeem dat het vervoeren van boodschappen een stuk makkelijker én veiliger maakt: de Fietsklik® Klik en Crate.

Multifunctionele fietskrat

De oorspronkelijke vraag was om een inklapbare steun voor kratjes en mandjes achterop een fiets te ontwerpen. Al pratende met de klant kwamen we tot een nog veelzijdiger concept. Zo is de ontwikkelde fietskrat opvouwbaar en stapelbaar. Door de wieltjes en het uitschuifbare handvat is hij ook perfect te gebruiken als winkelmandje. En om diefstal tegen te gaan, kun je alle onderdelen achterop de fiets in elkaar vergrendelen.

Soms loopt er iemand bij ons binnen met een kleine vraag, waarop het antwoord een groot verschil kan maken in het dagelijks leven. 

Gebruiksgemak

We maakten het Fietsklik® systeem zó, dat het eenvoudig en intuïtief in gebruik is. De solide Klik past op de bagagedrager van vrijwel elke fiets. Op deze praktische basis bevestig je vervolgens gemakkelijk de Crate of andere Fietsklik® accessoires, zoals diverse modellen fietstassen. Door de slimme vormgeving is de Klik ook nog eens een comfortabel zitje.

Korte time-to-market

Omdat Fietsklik® snel op de markt wilde, ontwikkelden we de Klik en Crate in zeer korte tijd, volledig tot aan de productie. Na de ontwerpfase maakten we de spuitgietmallen voor de kunststof onderdelen. De Fietsklik® is nu te koop via de website van Fietsklik® en de ANWB.