Elektrische marinepomp voor Holmatro

Elektrische marinepomp voor Holmatro

Grote en middelgrote zeilboten hebben een hydraulisch systeem voor bediening van bijvoorbeeld de giekophouder en de achterstag. Spark ontwierp voor Holmatro een nieuwe behuizing voor een elektrische marinepomp, het hart van dit systeem.

Modulair inzetbaar

Spark baseerde de pompbehuizing op een aluminium extrusiedeel waar de complete pomptechniek in wordt gemonteerd. De constructie is trillingdempend doordat de pomp in rubbers is opgehangen. Door simpelweg de lengte van het extrusiedeel te variëren, kan Holmatro marinepompen van verschillende grootte leveren binnen hetzelfde behuizingsconcept.

Het extrusiedeel wordt van beide kanten afgesloten door een stevige eindkap. Deze is spuitgegoten van de kunststof ABS met ingegoten pakkingen van polyurethaan. De eindkappen zijn identiek, zodat kon worden volstaan met één spuitgietmatrijs om de kosten laag te houden.

Stoer imago

Holmatro ontwikkelde de pomptechniek en stelde hoge eisen aan de nieuwe behuizing wat betreft de professionele uitstraling, de waterdichtheid en de modulaire inzetbaarheid. Dit alles tegen lage kosten ondanks de relatief kleine oplages.

De Holmatro marinepomp blinkt uit door een stoer, robuust en professioneel imago. Het is een perfect voorbeeld van de aandacht die Spark aan al haar producten besteedt, ongeacht of het industriële of consumentenproducten zijn.

Zie ook: