Award
Bekroond product
  • Erkenning Goed Industrieel Ontwerp Erkenning Goed Industrieel Ontwerp
Stille hydraulische pomp voor reddingsgereedschap

Stille hydraulische pomp voor reddingsgereedschap

Krachtig gereedschap is van levensbelang; bij het open knippen van voertuigen om beknelde slachtoffers te bevrijden. Holmatro Rescue Equipment wilde een extreem stille pomp die werkt op benzine, en het vermogen levert voor hydraulische scharen en spreiders.

Extreem stil

De Holmatro SPU 16 PC is een nieuwe stap in de markt voor hydraulische hogedrukpompen; hij is compacter, lichter van gewicht en stiller. Het is van groot belang voor slachtoffer én reddingswerker dat de pomp extreem stil is; in verband met communicatie en het welbevinden van het slachtoffer.

Dankzij het lage gewicht (16,7 kg) en de ergonomische vorm is de pomp veilig en gemakkelijk door één persoon te dragen. Hiervoor is op precies de juiste plek een ergonomisch gevormd handvat gecreëerd. De aansluitingen voor het hydraulische gereedschap en de bedieningsknoppen zijn bij elkaar gegroepeerd voor een overzichtelijke bediening. LED-verlichting van de aansluitingen garandeert ook in het donker veiligheid en een hoog werktempo. De pomp schakelt meteen naar stationair toerental zodra dat kan, zodat geluidsproductie en brandstofverbruik minimaal is.

Krachtig, helder en robuust

We kozen voor een krachtige vormentaal en kenmerkend kleurgebruik. Daarmee geeft het product uiting aan zijn karakter als krachtbron, en versterkt het merkbeeld van Holmatro. De gebruiksfuncties zijn logisch geordend in goed leesbare vormen, en eenvoudig bereikbaar en afleesbaar. Naast de uitstraling van hoogwaardige technologie, communiceren vormdetaillering en donkere accenten robuustheid en bescherming.

Spark en Holmatro ontvingen voor de SPU 16 PC geluidgedempte pomp een GIO-award 2010.

Zie ook: