Award
Bekroond product
  • Erkenning Goed Industrieel Ontwerp Erkenning Goed Industrieel Ontwerp
  • Syntens Innovation AwardSyntens Innovation Award
  • KVK - MKB Innovatie Top 100KVK - MKB Innovatie Top 100
EasyScan oogscanner

EasyScan oogscanner

Deze high precision camera van i-Optics maakt foto's van het netvlies, zonder dat hierbij oogdruppels nodig zijn. De eerste generatie EasyScan was toe aan verbetering: kostprijsreductie vanwege dure onderdelen en tegelijkertijd een visuele upgrade.

Time to market

Voor i-Optics was het van groot belang dat het nieuwe product snel op de markt werd geïntroduceerd. Dat is een hele uitdaging bij zo'n complex product, maar dankzij haarscherpe uitgangspunten en snelle keuzes is dat goed gelukt. In slechts 8 maanden ontwikkelden we de nieuwe EasyScan; van eerste brainstorm tot productiesamples. We intergreerden een nieuw inkooponderdeel dat de betrouwbaarheid verbetert en het product minder kostbaar maakt. Het verstelmechanisme hebben we nauwkeuriger gemaakt; we hebben echt ontworpen voor eenvoudige assemblage en ook daarmee een aanzienlijk lagere kostprijs weten te realiseren. Parallel daaraan hebben we de gebruiksinterface van de EasyScan verbeterd.

Merkherkenbaarheid

De vormtaal die we hebben neergezet, bouwt subtiel voort op de vorige generatie en sluit aan op de ongewijzigde camerabehuizing. Deze herkenbaarheid werkt versterkend voor het merk i-Optics.

Awards

De EasyScan is een prijswinnend product; het won een GIO (Goed Industrieel Ontwerp erkenning), was een van de finalisten van de Dutch Design Awards (categorie Professioneel) nadat het was gescout door de jury, en het stond bovenaan de lijst van de MKB Innovatie Top 100.

Zie ook: