Draagbare industriële ontsteker

Draagbare industriële ontsteker

Grote industriële branders steek je niet even aan met een lucifer. Daar heb je een ontsteker voor nodig. Liefst een die handig is in het gebruik. Voor Smitsvonk ontwikkelde Spark een draagbare ontsteker. Compact, ergonomisch, functioneel.

Rapid manufacturing

Een draagbare ontsteker is geen courant product. Met circa tien exemplaren per jaar ben je er wel. Voor de productie maakten we daarom gebruik van rapid manufacturing. De behuizing van de ontsteker goten we in siliconen mallen. Normaal gesproken gebruiken we deze werkwijze voor prototyping. In dit geval werd het de productiemethode. Verder pasten we bestaande onderdelen en technieken toe. Zo hebben we de productiekosten in de hand weten te houden. Zelfs voor zo’n gering aantal.

Mooi product

We hebben veel aandacht besteed aan hoe de ontsteker eruit ziet. Dat is in deze markt niet gebruikelijk. Uiterlijk is hier vaak een ondergeschoven kindje. Wij vinden dat elk product er mooi mag uitzien. Opdrachtgever Smitsvonk was het daarmee eens. Een mooi product versterkt immers hun imago.

Zie ook: