Alert4Home: inbraakalarm dat hulp inschakelt

Alert4Home: inbraakalarm dat hulp inschakelt

Na een inbraak wordt de gestolen waar door de verzekeraar vergoed, maar het gevoel van onveilig wonen blijft. De Alert4Home van verzekeraar Interpolis is een alarmsysteem dat het gevoel van veiligheid weer terugbrengt door zijn bijzondere functie: het schakelt de hulp van de omgeving in bij een mogelijke inbraak.

"Ik waak hier"

Het Alert4Home alarmsysteem staat in de woonkamer en geeft de bewoners het gevoel "ik waak hier". Zodra de Alert4Home signalen van inbraak opvangt, krijgt de huiseigenaar een oproep op zijn mobiel. Hij kan dan via de geïntegreerde microfoon meeluisteren en beslissen om het alarm te activeren. Vooraf gekozen personen (bijvoorbeeld buren) ontvangen dan een sms met de vraag extra alert te zijn, en signalementen van verdachte personen te noteren. Zo kan een inbraak worden voorkomen, of sneller opgelost.

Sterke vormgeving met veilige uitstraling

Het frisse kleurgebruik, de iconische vorm en het grafische ontwerp zijn een directe vertaling van de zeer herkenbare, heldere huisstijl van Interpolis. In de vormgeving hebben we aandacht besteed aan het versterken van het gevoel van veiligheid. De sobere, statige behuizing is geïnspireerd op oude wachttorens. Door de behuizing op te bouwen uit slechts enkele, eenvoudige onderdelen, hielden we de kostprijs laag.

Snelle eerste veldtest

We verzorgden de levering van de eerste productieserie. Daarmee kon in korte tijd een reeks complete producten voor een veldtest worden gerealiseerd.

Zie ook: