StairWalker houdt mensen op de been

StairWalker houdt mensen op de been

De trap willen nemen, maar dat niet zo vlot kunnen als vroeger? En nog niet toe aan een traplift met stoel? Voor deze doelgroep ontwikkelde ThyssenKrupp Accessibility samen met ons de StairWalker: een revolutionair product dat mensen letterlijk een steuntje in de rug geeft bij het traplopen.

Imago boost

ThyssenKrupp gaat innovatie niet uit de weg. Om de afzetmarkt te vergroten en het imago van de stoellift te verjongen wilden ze een nieuw product introduceren: traploop ondersteuning.

Wij werden gevraagd om zorg te dragen voor visie- en conceptontwikkeling. Na meerdere brainstormsessies werd duidelijk dat het product moet zorgen voor controle en een trots gevoel. Dit moest in de uitstraling van het product naar voren komen.

Veilig en laagdrempelig

Met StairWalker kan de gebruiker zelfstandig traplopen, waardoor hij of zij fit en actief blijft. De snelheid, de hoogte van de leuningen en de diepte van de rugsteun zijn aan te passen. De ondersteuningsbeugel kan worden weggedraaid zodat de gebruiker er gemakkelijk uit kan lopen en de StairWalker in ruststand nauwelijks ruimte inneemt. De vormgeving van de StairWalker past in elk interieur en bij de relatief jonge doelgroep.

Toekomstbestendig

Samen bouwden we de StairWalker op basis van een eerder - door Spark - ontwikkeld product. Hierdoor kan bij veranderende behoeftes op dezelfde rails en aandrijving een volledige stoel geïnstalleerd worden. De drempel om een stoellift aan te schaffen wordt zo een stuk lager.

Zie ook: