Award
Bekroond product
  • Erkenning Goed Industrieel Ontwerp Erkenning Goed Industrieel Ontwerp
  • Red Dot Design AwardRed Dot Design Award
  • Syntens Innovation AwardSyntens Innovation Award
  • iF Design AwardiF Design Award
LIFEHAMMER® met 100%-werking

LIFEHAMMER® met 100%-werking

Het gebruik van de reguliere autoruitenbreker vergt krachtsinspanning. Het is lastig een ruit in te slaan wanneer je ondersteboven in je autogordel hangt of te water bent geraakt. Life Safety Products - marktleider in autoveiligheidsproducten - wilde dit levensreddende product nóg veiliger maken.

Brainstorm

Onze creatievelingen werd gevraagd te zoeken naar een veelbelovende denkrichting, en die vonden ze: het principe van tegen de ruit drukken in plaats van slaan. Onderzoek naar bestaande producten en octrooien gaf inzicht in de ontwerpruimte. Met die uitkomst zijn we verder gaan ontwerpen.

Innovatieve kop

De unieke innovatie van de LIFEHAMMER® EVOLUTION zit in de kop. Door de hamer met de kop tegen de ruit te drukken, komt de ultraharde keramische pin met veel kracht naar buiten en breekt de ruit. Dankzij de sterke veer achter de pin hoef je nauwelijks kracht te gebruiken of bewegingsvrijheid te hebben. De ruitenbreker heeft een ergonomische wigvorm die duidelijk maakt hoe je hem gebruikt en bovendien prettig in de hand ligt. Intuïtieve bediening is een must, omdat je in noodsituaties snel moet kunnen handelen. De veiligheidshamer met geïntegreerde autogordelsnijder is altijd binnen handbereik, want je kunt hem bevestigen aan het kaartenvakje in de zijdeuren van de auto.

100%-werking

Honderden ruiten zijn gesneuveld in het uitgebreide test traject, totdat we zeker waren van de 100%-werking. Ook de autogordelsnijder hebben we uitvoerig getest. Het resultaat is een robuuste, gebruiksvriendelijke, veilige en automatische ruitenbreker die altijd goed functioneert. Op basis van ons innovatieve basisontwerp verzorgde ontwerpburo Flex/the Innovationlab de vormgeving, branding, engineering en productiebegeleiding van de LIFEHAMMER®. 

Awards

De LIFEHAMMER® Evolution productlijn is al vele malen bekroond. Het won de Red Dot Design Award, iF Design Award, GIO en GIO Special Award of Excellence (Originaliteit). De LIFEHAMMER® EVOLUTION heeft bovendien de 22e plaats bereikt in de MKB Innovatie Top 100 2013. En in het TV-programma AvroTros Radar kwam de LifeHammer Evolution als beste uit de test.  

Zie ook: