Award
Bekroond product
  • Charing Cross Dragon’s Den Innovation ShowcaseCharing Cross Dragon’s Den Innovation Showcase
  • Startup Europe AwardStartup Europe Award
Sneller én beter hechten: Mellon Switch®

Sneller én beter hechten: Mellon Switch®

Maak kennis met de Switch® van Mellon. Dit handheld instrument helpt om bloedvaten gecontroleerd en snel te hechten. Hiermee houdt de chirurg een hand vrij en het hechten verloopt nauwkeuriger. Spark is vanaf dag één toegewijde ontwikkelpartner bij de ontwikkeling van deze medische innovatie.

From scratch aan boord

De Switch Suturing Device is het product van een ambitieuze start-up in de medische wereld. Het doel is duidelijk: een innovatie ontwikkelen waarmee een operatie van levensbelang sneller en efficiënter is uit te voeren. Spark was from scratch aan boord. “We ontwikkelden de (micro)technologie volledig en creëerden de complete brand identity van deze vernieuwing.”, vertelt directeur Robert Barnhoorn.

“Betekenisvolle uitdaging”

Om tot resultaat te komen, heeft Spark met de opdrachtgever een intensief innovatietraject afgelegd. Barnhoorn: “Deze uitdaging was voor ons betekenisvol. De Mellon Switch® kan namelijk levens redden, maar tot nu toe bestond zoiets als dit helemaal niet. We stelden ons flexibel op in het proces en werkten intensief samen met medisch specialisten. Zo kwamen we samen tot een verrassende nieuwe oplossing.”

Risicoklasse 3

Tot een doorbraak als deze komen is, vooral voor medische producten, een specialistische aangelegenheid. “Materiaal- en productietechnologie op microniveau vraagt om verregaande samenwerking met toeleveranciers. Dit is bovendien een risicoklasse 3 medisch instrument. We hebben ISO 13485-kwaliteitsmaatregelen gehanteerd in de ontwikkeling. Daarbij voldoet dit product aan EN 93/42. Een mooie prestatie”, aldus Robert Barnhoorn.

Award winning

De Switch® won de 2016 Dragon’s Den Innovation Showcase op Charing Cross: het grootste vasculaire en endovasculaire symposium van Europa. De prijs is een mooie bevestiging en erkenning van de wereldwijde vaatchirurgische gemeenschap. Ook won Mellon de 1e prijs van de Startup50, onderdeel van StartupFest Europe.  'Voor investeerders en startups die hun wildste dromen omzetten in realiteit en voor iedereen die door hen geïnspireerd wordt'.

Zie ook: