Award
Bekroond product
  • Erkenning Goed Industrieel Ontwerp Erkenning Goed Industrieel Ontwerp
Spider Range: modulaire pomplijn

Spider Range: modulaire pomplijn

Een iconische productlijn hydraulische pompen voor reddingsgereedschap. Ergonomisch en modulair door slim gebruik van een beperkt aantal onderdelen.

Merkidentiteit

Om slachtoffers uit voertuigen te bevrijden, gebruikt de brandweer reddingsgereedschap, aangesloten op hydraulische pompen. Holmatro is wereldwijd specialist in ontwikkeling, productie en verkoop van innovatief en hoogkwalitatief reddingsgereedschap. Samen hebben we de nieuwe modulaire pomplijn ontwikkeld die aansluit bij de merkidentiteit van Holmatro.

Efficiënte opbouw

De bestaande productlijn van Holmatro bestond uit tientallen producten. Door over te stappen naar een modulaire opbouw, brachten we het aantal verschillende uitvoeringsvormen en benodigde onderdelen aanzienlijk terug.

De grote uitdagingen waren het bepalen van het minimaal benodigde aantal frames en de hoofdvorm ervan. Deze moeten namelijk op efficiënte wijze ruimte bieden aan een grote range van motoruitvoeringen, aansluitblokken en hydraulische pompen.

Beeldbepalende frames

We ontwierpen een herkenbare familie van drie unieke, beeldbepalende frames die de technische onderdelen beschermen tegen stoten en vallen. Met slagvaste en lichte kunststof extrusiegeblazen olie- en brandstoftanks. Ergonomisch vormgegeven overmolded kunststof handgrepen. En kenmerkende voetjes onder de frames; met zowel een esthetische als een trillingsdempende functie.

Gebruiksgemak

We verbeterden de draagbaarheid door de robuuste frames van verschillende grijpmogelijkheden te voorzien. De zware pompen kunnen op prettige wijze door zowel één als twee brandweerlieden worden gedragen. De pompen zijn eenvoudig vanaf één zijde te bedienen, zodat ze tijdens gebruik desgewenst in de brandweerauto kunnen blijven staan.

Spark en Holmatro ontvingen voor de modulaire pomplijn een GIO erkenning.

Zie ook: