Onder de loep: ClearView C

Onder de loep: ClearView C

Met de eerste generatie ClearView werd Optelec marktleider in desktop digitale vergroters. Onze missie: een succesvolle opvolger ontwikkelen. We creëerden een nieuw archetype - de nieuwe standaard in de markt.

Kansen zien

Ontspannen de krant doornemen, je eigen handschrift kunnen lezen. Dat is wat de videoloep de gebruiker biedt. Ontwikkelingen in beeldschermen en cameratechnologie boden kansen voor een lichter, compacter en moderner product. Kansen voor een nog beter product dan de buitengewoon succesvolle ClearView+ die we eerder met Optelec ontwikkelden. Om daarmee het marktaandeel te behouden, en nieuwe markten aan te boren.

Minder zwaar, meer ruimte

Vroeg in het creatieve proces hebben we, samen met gebruikers, gezocht naar een optimale ruimtelijke layout. Zo ontstond een nieuw archetype: een zijwaartse C-vormige arm verbindt het beeldscherm met de beweegbare leestafel. Een eenvoudige, heldere oplossing die de gebruiker maximale bewegingsvrijheid geeft. De slimme combinatie van aluminium en kunststof delen zorgt voor een ranke vorm en een bijzonder laag gewicht.

X-Y puzzel

De zeer platte leestafel staat bol van de vernieuwingen. Apart instelbare weerstand op de x- en y-richting. Trillingsdemping voor een perfect stilstaand beeld, ook bij 50x vergroting. Modulaire opbouw voor 'platte doos'-transport en productopties. Een uitneembaar, draadloos bedieningspaneel met goed zichtbare en voelbare knoppen.

Typisch een ontwerpuitdaging waarbij de technisch-functionele puzzel zeer nauw samenhangt met de zoektocht naar ergonomische voordelen en een aantrekkelijke look & feel. Integrale productontwikkeling!

Zie ook: