Ophijsbare computertafel voor scholen

Ophijsbare computertafel voor scholen

De Troubadour in Rosmalen kreeg in 2002 als eerste basisschool in Nederland computertafels die met pc’s en al tegen het plafond gehesen konden worden. In een mum van tijd kon de aula zo omgebouwd worden tot een multifunctioneel Open Leer Centrum. De tafels waren bedacht, ontworpen en geleverd door Spark.

Pc’s in 2002…

Nogmaals: dit was 2002. Pc’s hadden nog een beeldbuismonitor en wogen een veelvoud van wat ze nu wegen. Dat vroeg uiteraard het uiterste van het ontwerp op het gebied van robuustheid en veiligheid.

We ontwierpen een tafel waarop 12 complete pc’s pasten, inclusief beeldscherm en netwerkapparatuur. Alle techniek die nodig was voor de bediening was weggewerkt achter het plafond. Alles was mechatronisch beveiligd en zodanig dat de kabels in de hoogste stand ontlast werden.

Full service

Ook in 2002 beperkten we ons niet tot het ontwerp en de vormgeving. We namen de lead in de inventarisatie van de veiligheidsaspecten in overleg met de arbeidsinspectie, de communicatie met gebruikers en adviesbureaus, de financiering met ontwikkelingssubsidies, het aansturen van toeleveranciers en het aanleggen van uitgebreide constructiedossiers.

Zie ook: