Compact 5 HD: elektronische leesloep

Compact 5 HD: elektronische leesloep

Een innovatieve elektronische leesloep die de basis is geweest voor een hele product range. Uniek aan dit model is de vloeiende beweging waarmee de comfortabele leesstand wordt ingesteld.

Kleine lettertjes…

Voor mensen met een lichte oogafwijking tot zelfs zeer slechtzienden zijn kleine letters nu geen enkel probleem meer. Het nieuwsbericht in de krant, dat belangrijke telefoonnummer op het memootje en die tekst op de medicijnverpakking kunnen zij met de Compact 5 HD gewoon lezen.

Een complex product om te ontwikkelen, een eenvoudig product om te gebruiken.

Vloeiend in gebruik

Er is flink nagedacht over het slimme mechanisme van de Compact 5 HD, waardoor de leesloep vloeiend open klapt. Het scherm kantelt naar de gebruiker toe voor een comfortabele, ergonomische en stabiele leesstand. De gepatenteerde LED-verlichting zorgt voor een perfect beeld terwijl de loep op het papier staat.

Ingeklapt is de 5 HD goed mee te nemen, en natuurlijk gewoon als loep te gebruiken. In diverse iteraties met mockups en prototypes ontwikkelden we een plezierige wijze van vasthouden en bedienen. Zowel in de hand, als neergezet op papier.

Look & feel

Ook dit productontwerp bewijst weer dat producten voor deze doelgroep niet stigmatiserend hoeven te zijn. We kozen binnen de mogelijkheden van de productie-aantallen voor materiaalgebruik en detailafwerking die aansluit bij de grote merken in consumentenelektronica.

En we ontwikkelden een zeer doeltreffende user interaction en aantrekkelijke visual design on-screen interface van de Compact 5 HD.

Zie ook: