Doeltreffend buitenboordmotorslot

Doeltreffend buitenboordmotorslot

Een buitenboordmotor is lastig te beschermen tegen diefstal. Samen met Stazo Marine Equipment gingen wij de uitdaging aan om voor een breed publiek een effectief slot te ontwerpen. Een slot dat niet alleen diefstal voorkomt, maar ook bijdraagt aan de looks van het vaartuig. Hoe we dit aangepakt hebben?

Vernuftig op slot

Het formuleren van één kernprobleem heeft ons naar de oplossing gebracht: hoe kun je één van de spindels van de motorbevestiging vergrendelen? Hiervoor zijn verschillende oplossingsrichtingen bedacht, waaruit een tweedelige test vloeide. Met eenvoudige modellen is enerzijds pragmatisch de functionaliteit aangetoond. Met stalen prototypes zijn anderzijds de mechanische eigenschappen bewezen.

Betrouwbaar locken

De uiteindelijke producten zijn zeer eenvoudig. Ze worden uit roestvaststaal gegoten en zijn TNO goedgekeurd. Door de robuuste uitstraling past het slot perfect bij de belevingswereld van de gebruikers.

Op basis van het gekozen slotprincipe is een serie designvarianten ontwikkeld. Zo hebben verschillende merken hun eigen identiteit.

Zie ook: