Award
Bekroond product
  • iF Design AwardiF Design Award
Samen ontwikkeld: Holmatro 5000-serie

Samen ontwikkeld: Holmatro 5000-serie

Een betrokken partner zijn: zoiets klinkt natuurlijk leuk, maar hoe ziet dat er dan uit bij Spark? We hebben een treffend voorbeeld. De ontwikkeling van de Holmatro 5000-serie laat namelijk zien hoe diepgaande, langdurige samenwerking ervoor kan zorgen dat je met elkaar kunt (blijven) excelleren.

Vooruit blijven lopen

Als de brandweer iemand uit een voertuig knipt, is de kans groot dat er een Holmatro-schaar door het staal gaat. Spark is al sinds begin deze eeuw strategisch partner voor het ontwerp van de specialistische producten. Het gezamenlijke doel: vooruit blijven lopen in deze steeds drukkere markt.

Samen brainstormen

Spark en Holmatro bogen zich vorig jaar samen over de toekomst. Diederik Augustijn: “We brainstormden met het hele bedrijf over hoe we producten nóg slimmer, sterker en effectiever maken. Ook keken we naar een passende vormtaal. Dit resulteerde in drie pijlers: kwaliteit, succes en innovatie. ”

Meer dan alleen ‘mooi maken’

Tijdens de ontwikkeling van de producten focuste Holmatro vooral op de techniek. Augustijn: “Als designers vertaalden wij alle input naar ontwerpen voor de toekomst.” Dit is meer dan alleen ‘mooi maken’. Anke Kempen: “Het ontwerp moet een bruikbare, solide basis vormen voor meer toekomstige toepassingen van Holmatro.”

Gelaagde aanpak

Het resultaat van deze intensieve samenwerking is de zeer positief ontvangen 5000-serie. Kempen: “Aan het begin van het ontwikkeltraject samen bedenken hoe je wilt dat het product er gaat uitzien en dan in een gelaagde aanpak toewerken naar een nieuw eindproduct: het werkt.”

Zie ook: