Award
Bekroond product
  • iENA Grand PrixiENA Grand Prix
Intuïtieve schuimblusgranaat

Intuïtieve schuimblusgranaat

Voor het Sabah al-Ahmad Center hebben we, in samenwerking met design consultant Joost Alferink, verschillende patenten razendsnel omgezet van idee naar product. De schuimblusgranaat is een van de uitgewerkte producten.

Blussen in de brandhaard

Bij brand in afgesloten ruimtes is het lastig om bij de brandhaard te komen. Deze schuimblusgranaat product wordt in het vuur gegooid en dooft of tempert de brand, waardoor mensen, dieren en spullen in veiligheid kunnen worden gebracht.

Technische uitdagingen

Het is essentieel dat de blusser rechtop terecht komt, zodat de speciaal door ons ontwikkelde sprinklerkop het blusmiddel optimaal kan verdelen. Dit realiseerden we door slimme gewichtsverdeling en ingenieuze drukvaten. Dankzij het handvat dat van alle kanten bereikbaar is en het slimme ophangsysteem is de blusser in een noodsituatie makkelijk te pakken en te gooien.

In een keer goed

Omdat de prototypes 5 maanden na de start af moesten zijn, was er weinig ruimte voor iteraties. Dankzij het hoge werktempo, snelle beslissingen en nauwe samenwerking met onze leveranciers waren de 8 prototypes keurig op tijd klaar.

Award

De schuimblusgranaat won de Grand Prix Prize en de Gold Medal op de iENA beurs 2015.