Award
Bekroond product
  • Erkenning Goed Industrieel Ontwerp Erkenning Goed Industrieel Ontwerp
  • iF Design AwardiF Design Award
Open en beschermende fietskluis

Open en beschermende fietskluis

De award winnende SecuBike combineert gebruiksgemak en veiligheid. Door de ronde vorm van het dak blijven vuil, bladeren en water niet liggen. De kluis is eenvoudig te openen en vandalisme bestendig.

Optimaal beschermd

BCycle signaleerde bij gemeentes en bedrijven de behoefte aan een slimme en veilige fietsenstalling. Ze vroegen ons deze te ontwerpen en zorg te dragen voor een robuust, compact, onderhouds- en gebruiksvriendelijk product.

Licht en luchtig

Voor een vriendelijk en transparant karakter hebben we een robuust stalen constructie gecombineerd met visueel open zijkanten. De hoofdvorm van deze compacte oplossing sluit aan bij vormen van auto’s, zodat de SecuBike in het straatbeeld past. De kluis kan op een halve parkeerplaats geïnstalleerd worden en biedt plek voor 5 fietsen.

Schoon straatbeeld

Bladeren en water blijven niet op het dak liggen door de uniek verticaal gebogen golfplaat. De kluis staat op pootjes zodat ook onder de fietskluis vuil zich niet kan ophopen.

Persoonlijk vergrendeld

Het slot van de SecuBike is gekoppeld aan een chiplezer. De kluis kan hierdoor met een sleutel of OV-chipkaart worden geopend. Het dak van de fietskluis klapt soepel mee omhoog bij het openen op de slim gekozen draaipunten; zo ontstaat een ruime stahoogte en kun je gemakkelijk bij je fiets.

Zie ook: