Award
Bekroond product
  • Erkenning Goed Industrieel Ontwerp Erkenning Goed Industrieel Ontwerp
SecuLink: alarmtelefoon

SecuLink: alarmtelefoon

Ouderen met een zorgbehoefte wonen steeds langer zelfstandig. Dan is het belangrijk dat de bewoner vanuit de woning eenvoudig contact kan maken met de zorgcentrale. Wij ontwikkelden met Alphatronics een alarmtelefoon die voldoet aan de eisen van de moderne oudere.

Eenvoud

Hoewel er complexe technologie aan de binnenkant zit, maakten we het voor de gebruiker heel eenvoudig; er zijn slechts drie knoppen. Met de grote rode knop wordt alarm geslagen; er wordt een digitale spreek- en luisterverbinding gelegd met de zorgcentrale. Een druk op de groene knop geeft aan dat het weer goed gaat en dat er geen zorg meer nodig is. Met de derde knop wordt een vooraf ingesteld privé noodnummer gebeld.

Niet stigmatiserend

De gebruikers hebben wel behoefte aan de alarmfunctie, maar niet aan een stigmatiserend product in huis. We ontwikkelden een duidelijke, intuïtieve interface met een vormgeving die aantrekkelijk en stijlvol is, rustig en bescheiden, compact en vriendelijk. Daardoor past de Seculink zorgtelefoon goed in de woonomgeving.

Slim materiaalgebruik

We ontwierpen verlichte iconen in de knoppen, omdat goede zichtbaarheid in het donker essentieel is. Dit realiseerden we met leds en een slim lichtgeleidend materiaal. De gehele behuizing - ook alle translucente delen - is gemaakt van één type kunststof. Daardoor is de productie snel en efficiënt, het geheel met slechts twee schroeven geassembleerd en de recycling eenvoudig.

Zie ook: