Award
Bekroond product
  • Dutch Design AwardDutch Design Award
  • Engineers’ Choice AwardEngineers’ Choice Award
  • Erkenning Goed Industrieel Ontwerp Erkenning Goed Industrieel Ontwerp
Enraf SmartRadar niveaumeter

Enraf SmartRadar niveaumeter

Bij het ontwikkelen van een innovatieve modulaire productlijn voor Enraf ging het om het diep te doorgronden van de richtlijnen, normen en eisen die voor elk product relevant zijn. En het bedenken van oplossingen die aan álle relevante richtlijnen, normen en eisen voldoen. Binnen strakke kostprijsdoelstellingen.

Wereldwijde goedkeuring

Producten die voor toepassing op een olie-, gas of chemicaliëntank worden ontworpen, moeten aan de hoogste eisen voldoen. Ze moeten wereldwijd goedkeuring (‘approval’) hebben op het gebied van bijvoorbeeld explosieveiligheid (ATEX, IEC-Ex, FM en CSA).

Inwendige explosie

De behuizing van de SmartRadar werd zo ontwikkeld, dat deze een inwendige explosie weerstaat, zodat deze buiten niet merkbaar is. Anders kunnen de gevolgen rampzalig zijn. De SmartView werd als intrinsiek veilig component gedefinieerd.

IJzersterke discipline

Zo’n ontwikkeling vraagt om meer dan alleen goed kunnen doorrekenen en zwaar construeren. Het vereist ijzersterk projectmanagement en grote discipline vanaf het doornemen van de decimeterdikke dossiers tot en met het opstellen van de goedkeuringsdocumenten. Zelden vereisen opdrachten zoveel tests en tijdrovende aandacht voor normtechnische zaken.

Door intensief overleg vooraf met de ‘notified bodies’ en uitvoering van pretests werden projectrisico's beheersbaar gemaakt en de doorlooptijd beperkt.

Zie ook: