Award
Bekroond product
  • Erkenning Goed Industrieel Ontwerp Erkenning Goed Industrieel Ontwerp
  • iF Design AwardiF Design Award
Toon®: Interactieve thermostaat

Toon®: Interactieve thermostaat

Energiebedrijf Eneco levert duurzame energie en ontwikkelt slimme oplossingen om meer bewustzijn over energieverbruik te creëren bij de consument. Begin 2012 presenteerde Eneco Toon®, de revolutionaire thermostaat die de consument voor het aller eerst een helder beeld gaf van zijn energieverbruik en -kosten.

Visitekaartje van Eneco

Toon® is het eerste eigen fysieke product van Eneco, een extra mogelijkheid om de identiteit van Eneco zichtbaar te maken. De vormgeving hiervan was daarom erg belangrijk. Het product moet aansluiten bij een brede groep gebruikers én bij de ambities en identiteit van Eneco. In een aantal sessies met de marketeers van Eneco zijn de merkwaarden vastgelegd. Deze hebben we vervolgens vertaald naar beelden en vormgevingspecificaties. Dankzij deze aanpak en de samenwerking met Eneco partners, Quby en Prodrive, hebben we een ontwerp gerealiseerd dat nu het visitekaartje is van Eneco: toegankelijk, sympathiek en passend in ieder interieur.

Hechte familie

Toon bestaat niet alleen uit een display maar ook uit gas- en elektriciteitssensoren, een meterkast adapter en ketelmodule. Ze communiceren draadloos met de display en zorgen samen voor inzicht in het energie verbruik. Daarnaast kan de ketelmodule ook aansturen en dat maakt deze thermosstaat interactief. De kenmerkende vormgeving van de display is doorgevoerd in deze bijbehorende producten, hierdoor vormen alle producten samen één geheel en versterken de identiteit van Eneco.

 Zie ook: