Award
Bekroond product
  • iF Design AwardiF Design Award
Ultrasonic Gas Flow Meter

Ultrasonic Gas Flow Meter

Samen met RMG by Honeywell, de marktleider in gas controle- en meetapparatuur, hebben we de USM GT400 ontworpen. Een robuuste en precieze Ultrasonic Gas Flow Meter. Met een uitstraling die de merkidentiteit van RMG versterkt.

Een wereldproduct

De USM is gecertificeerd volgens verschillende explosieveiligheidsnormen en -richtlijnen (onder meer ATEX, FM, CSA) zodat het product wereldwijd verkocht kan worden. In deze richtlijnen staan strenge eisen aan onder meer vormgeving van flenzen, materiaaldiktes en gatdieptes.

Het vinden van ontwerpvrijheid voor de behuizing was een grote uitdaging vanwege die vele richtlijnen en de te gebruiken standaard onderdelen. We gaven het uiteindelijke ontwerp een herkenbare vormgeving die de RMG merkwaarden uitstraalt: robuust, betrouwbaar en ‘high tech’. Ook de grafiek die we toegevoegden aan de user interface om het gebruiksgemak te verhogen, sluit hierbij aan.

Variatie en eenheid

Door de transducers en kwetsbare leidingen af te dekken met robuuste kappen zijn functionele aspecten verbeterd, zoals veiligheid en onderhoud, én krijgt het product de gewenste herkenbare uitstraling.

De kappen zijn in slimme stukken opgedeeld, zodat voor verschillende varianten uit de productfamilie veel dezelfde onderdelen gebruikt worden. Bovendien kunnen de transducers nu één voor één vervangen worden doordat de kappen stuk voor stuk los te schroeven zijn; dit levert tijdwinst én extra veiligheid op voor onderhoudsmonteurs.

Award winning!

Dat RMG zeer te spreken is over het resultaat - een product dat voldoet aan wereldwijde explosieveiligheidsnormen, met herkenbare vormgeving die de merkwaarden van RMG vertegenwoordigen - blijkt wel uit deze animatie. Ook over onze flexibele manier van samenwerken waren ze vol lof.

Zie ook: