Design toilet- en douchestoel

Design toilet- en douchestoel

De hoog-laag stoel Sedoccia van Eco-Systems blinkt uit qua vormgeving, gebruiksgemak en stabiliteit. Dit komt doordat we de gebruikersbeleving als uitgangspunt hebben genomen. Het resultaat: grote acceptatie bij verplegers en bewoners van een verzorgingstehuis.

Beschermd en veilig gevoel

Voor de bewoners is het ‘ondergaan’ van de wasbeurt niet altijd een prettige ervaring. Daarom wilden we ervoor zorgen dat deze gebruiker zich in ieder geval wél veilig en comfortabel voelt. De armleuning omarmt en beschermt, en de hoofdsteun zorgt dankzij een innovatief stangenmechanisme voor een natuurlijke beweging van het lichaam; het duwt het hoofd licht terug wanneer de stoel achterover kantelt. De bewoner heeft zo niet het gevoel achterover te vallen.

Prettig in gebruik

Het is belangrijk dat de verpleger overal goed bij kan. Dit realiseerden we onder andere door veel verstelmogelijkheden in het ontwerp te verwerken. Hoogte en kantelhoek zijn zelfs elektrisch te verstellen.

Patenten

De douchestoel is niet alleen uniek door zijn rustige en slanke vormgeving; maar ook door de bijzondere – in het frame en in de zitting geïntegreerde – mechanismes die de verschillende bewegingen slim combineren. Deze mechanismes hebben we gepatenteerd.

Zie ook: